Kuinka asentaa Google Search Console verkkosivuillesi 2022?

12.03.2022 | Hakukoneoptimointi (SEO), Nettisivut

Olen muutamassa artikkelissani saattanut sivuten puhua Googlen Search Consolesta, mutta nyt ajattelin että olisi hyvä kirjoittaa pidempi teksti ainoastaan siihen liittyen. Tämän artikkelin luettuasi tiedät mikä on Search Console ja osaat asentaa sen sivuillesi alle viidessä minuutissa!

Mikä on Google Search Console?

Google Search Console on yksi parhaimmista ilmaisista SEO-työkaluista. Search Consolesta on apua verkkosivustosi orgaanisen näkyvyyden seuraamiseen, ylläpitämiseen ja optimoimiseen.

Search Consolen avulla voit esimerkiksi:

  • Etsiä hakutermejä ja lausekkeita, jotka tuovat kävijöitä sivullesi
  • Selvittää, kuinka hyvin sivusi sijoittuvat hakukoneessa
  • Tunnistaa ja hyödyntää sivusi backlinkkejä
  • Syöttää sivusi sivustokartan
  • Tehdä sivustostasi mobiiliystävällisemmän
  • Tarkkailla Core Web Vital -tietojasi
Google Search Console
Search Consolen näkymä.

Kuinka Google Search Console asennetaan?

1. Search Consolen asennukseen tarvitset itsellesi Google-käyttäjän. Kirjaudu omalla Google käyttäjälläsi Search Consoleen.

2. Seuraavaksi sinun täytyy lisätä sivusi domain, joka voi verkkotunnus muodossa ”esimerkki.com” tai URL-etuliite muodossa ”https://www.esimerkki.com”

Suosittelen tässä yhteydessä käyttämään domain, eli verkkotunnusvalintaa. Search Consolen määrittäminen ”Domain”-vaihtoehdon kautta määrittää tilisi verkkotunnustason- propertyksi. Tämä tarkoittaa, että luot yhden propertyn, joka kattaa kaikki domainiisi liittyvät aliverkkotunnukset ja URL-etuliitteet. Toisin sanoen tämä vaihtoehto yhdistää Google Search Consolen kaikkiin sivustosi osa-alueisiin. Kirjoita sivustosi pääverkkotunnus syöttökenttään ja klikkaa ”Jatka”.

3. Verkkosivun vahvistamiseen domain tasolla on olemassa vain yksi keino ja se DNS-asetuksien muokkaaminen verkkosivun hallintapaneelissa. SC:n ohjeita seuraamalla kopioidaan tekstin pätkä, joka sijoitetaan hallintapaneelissa uuden tietueen tietoihin.

Itselläni on käytössä Zonerin webhotelli, jonka hallintapaneelin asetuksista seuraavat kuvat ovat, jos sinulla ei ole Zoneria, niin hallintapaneeli voi erota ulkonäöltään, mutta asetuksien tulisi olla nimetty lähes samalla tavalla.

4. DNS-asetusten puolella siis riittää, kun käy luomassa uuden tekstitietueen esimerkiksi alla olevin asetuksin. Lisäksi avoimeen tekstikenttään tulee muistaa kopioida Googlelta saatu verifiointikoodi.

DNS-tietueet Search Consolea varten

5. Kun tietue on luotu, enää täytyy Search Consolen puolella painaa ”Todenna” -painiketta.

Kas noin, nyt Search Consolen verifiointi on valmis. Googlella voi mennä tosin jopa 48 tuntia verifioinnin vahvistamiseen, joten jos heti alkuun ei vielä näy elonmerkkejä, niin ei tulisi huolestua.

Google Search Consolen asentaminen

Haluatko epäreilua kilpailuetua digimarkkinointiisi?

Palkkaa avuksesi yhden miehen digimarkkinointiarmeija, ja jätetään kilpailijasi lähtöviivalle jo heti kättelyssä. Minulta saat asiantuntevaa ja tehokasta apua kaikkiin digimarkkinointisi tarpeisiin. Jos haluat oikeasti toimivaa ja mutkatonta palvelua matalalla kynnyksellä, niin täytä alla oleva tarjouspyyntölomake.

Toteutan palveluni tuntipohjaisesti, joten se ei sisällä yllättäviä aloituskuluja tai pitkää sitoumusta. Maksat vain sovitusti tehdystä työstä.

Palveluni tuntilaskutus on 99 €/ h, johon lisätään arvonlisävero 24 %.

Pyydä tästä tarjous, niin jutellaan lisää! 👇

Markkinointiasiantuntija Vili Partanen

Ota yhteyttä!

Vili Partanen
info@vilipartanen.fi