Mitä maksaa hakukoneoptimointi?

26.09.2023 | Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimointi (SEO) on välttämätön osa nykyaikaista digitaalista markkinointia. Se auttaa yrityksiä parantamaan näkyvyyttään hakukoneissa ja saavuttamaan potentiaaliset asiakkaat verkossa. Mutta kun pohditaan SEO-palveluiden hankkimista, yksi ensimmäisistä kysymyksistä on: ”Mitä maksaa hakukoneoptimointi?”

Hakukoneoptimoinnin hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen useista tekijöistä. Hintahaitari hakukoneoptimoinnille on kuitenkin lähes aina 50 – 200 € tunnilta. On tärkeää ymmärtää, että SEO on räätälöitävä palvelu, ja sen hinta määräytyy usein tarpeidesi ja tavoitteidesi perusteella. Alla tarkastellaan joitain keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat hakukoneoptimoinnin kustannuksiin:

  1. Sivuston koko ja monimutkaisuus: Suuremmat ja monimutkaisemmat verkkosivustot vaativat yleensä enemmän työtä ja resursseja SEO-asiantuntijoilta. Esimerkiksi verkkokauppa-sivustot, jotka sisältävät satoja tai tuhansia tuotesivuja, vaativat perusteellisempaa optimointia kuin pienet yrityssivustot.
  2. Kilpailutilanne: Kilpailu avainsanoista, joilla haluat näkyä hakutuloksissa, vaikuttaa suoraan kustannuksiin. Kilpailluilla markkinoilla saattaa olla tarpeen tehdä enemmän työtä ja sijoittaa enemmän resursseja SEO-kampanjaan.
  3. Tavoitteet ja aikataulu: Haluatko nopeita tuloksia vai oletko valmis odottamaan pitkäaikaista menestystä? Nopeampi tulos voi vaatia suurempia investointeja alussa.
  4. Käytettävät palvelut: SEO-palvelut vaihtelevat suuresti, ja voit valita erilaisista palvelutasoista. Ne voivat sisältää avainsana-analyysin, teknisen SEO:n, sisällöntuotannon ja linkkien rakentamisen. Jokainen näistä vaikuttaa hintaan.
  5. Asiantuntijoiden kokemus: Kokeneilla SEO-asiantuntijoilla on yleensä korkeammat hinnat, mutta he voivat myös tuottaa parempia tuloksia lyhyemmässä ajassa.

Kun harkitset SEO-palveluiden ostamista, on tärkeää keskustella asiantuntijoiden kanssa ja saada selkeä käsitys siitä, mitä he tarjoavat ja kuinka he hinnoittelevat palvelunsa. Älä välttämättä valitse halvinta vaihtoehtoa, vaan arvioi, miten palveluntarjoajan kokemus ja suunnitelma vastaavat liiketoimintasi tarpeita ja tavoitteita.

Lopuksi, muista, että SEO ei ole kertaluontoinen projekti, vaan jatkuva prosessi. Jatkuva seuranta ja optimointi ovat avain menestykseen verkossa. Siksi on tärkeää budjetoida SEO-palveluihin riittävästi resursseja pitkällä aikavälillä, jotta voit kilpailla verkossa ja kasvattaa liiketoimintaasi.

hakukoneoptimointi hinta

Haluatko epäreilua kilpailuetua digimarkkinointiisi?

Palkkaa avuksesi yhden miehen digimarkkinointiarmeija, ja jätetään kilpailijasi lähtöviivalle jo heti kättelyssä. Minulta saat asiantuntevaa ja tehokasta apua kaikkiin digimarkkinointisi tarpeisiin. Jos haluat oikeasti toimivaa ja mutkatonta palvelua matalalla kynnyksellä, niin täytä alla oleva tarjouspyyntölomake.

Toteutan palveluni tuntipohjaisesti, joten se ei sisällä yllättäviä aloituskuluja tai pitkää sitoumusta. Maksat vain sovitusti tehdystä työstä.

Palveluni tuntilaskutus on 99 €/ h, johon lisätään arvonlisävero 24 %.

Pyydä tästä tarjous, niin jutellaan lisää! 👇

Markkinointiasiantuntija Vili Partanen

Ota yhteyttä!

Vili Partanen
info@vilipartanen.fi