Mitä tuloksia sain 18kk hakukoneoptimoinnilla?

15.04.2022 | Hakukoneoptimointi (SEO), Nettisivut

Taas olisi aika päivitellä blogiin hakukoneoptimoinnin tuloksia. Viime kerrasta alkaa olla jo puolisen vuotta. Nyt ensimmäistä kertaa näkyvyys ja liikenne alkaa olla melko runsasta ja tasaista aiempaan verrattuna. Kuukausittain hakutuloksista sivullani saattaa käydä jopa 50-70 kävijää, ja näyttökertoja tulee kuussa keskimäärin reilu 10 000.

Edeltävien tulosten artikkelin löydät täältä jos haluat vielä virkistää muistiasi.

Mitä tein nettisivullani viimeisen 6kk aikana:

  • 3kpl artikkeleita julkaistu
  • Uusi blogin tilastot -sivun julkaisu
  • Kevyt ”brändiuudistus”, vaihdoin punaisen teeman kokonaan mustaan.
  • SEO-lisäosan vaihtaminen Rankmathista SEO-Frameworkiin
  • Vanhojen ”hyvin sijoittuvien” artikkeleiden sisällön laajentaminen

Viimeisten 6kk optimoinnin vaikutukset orgaaniseen näkyvyyteen

18kk hakukoneoptimoinnin tulokset

Vertailukohteena toimii viimeisen puolen vuoden ajanjakso sitä edeltävä 6kk ajanjakso (14.10.2021 – 13.4.2022 vs. 14.4.2020 – 13.10.2021)

TULOKSET:

  • 295 kpl Sivustovierailijoita hakutulosten kautta (vierailijoiden määrä lähes kaksinkertaistui viime jaksoon verrattuna)
  • 0,5% Keskimääräinen klikkausprosentti, CTR% ei laskenut vaikka näyttökerrat kasvoi reippaasti
  • n. 64 000 Näyttökertaa hakutuloksissa (näyttökertojen määrä kasvoi 1,5 kertaiseksi viime jaksoon verrattuna)
  • Keskimääräinen hakukonesijoitus noussut n. 6 sijan verran

Tulokset purettuna

Näkyvyyden kasvu on ollut edelleen nopeaa, mutta ei ihan samoissa kertoimissa kun puoli vuotta sitten. Toisaalta, jos joka 6kk välein pystyisin seitsenkertaistaa orgaanisen hakukonenäkyvyyteni tällä toimialalla, olisin satukirjan hahmo. Erityisesti tuloksista silmiin pisti positiivisesti samana pysynyt klikkausprosentti. Näkyvyys on kasvanut noin 1,5 kertaisesti viime jaksoon verrattuna, mutta klikkausprosentti hakutuloksista on pysynyt samana, mikä tarkoittaa, että aikaisemmat sisältöni ovat alkaneet nousta hyvin hakutuloksissa pois pohjalta.

Tässä muutamia avainsanoja, joilla liikenteen määrä on kasvanut ihan mukavasti. Koko listan ja sijoitukset löydät blogin tilastot sivulta.

Uusien artikkeleiden vähäisen lisäämisen takia, en ole saanut paljoa uusia avainsanoja joilla sivut alkaisivat taas listautumaan Googleen. Se ei ole onneksi ollut deal breaker, sillä vanhojen artikkeleiden optimointi on ajanut samaa asiaa.

Miten jatkan tästä?

Ihan ensimmäinen juttu olisi alkaa tuottaa aktiivisemmin sisältöä blogiin. Viimeisen 6kk aikana itse tekstien kirjoittelu on jäänyt vähemmälle, mutta muuta värkättävää olen sivuilla silti keksinyt. Lisäksi vanhojen artikkeleiden optimointi jotka ovat alkaneet lähestyä 2-3 sivua hakutuloksissa.

Hurjasti löytyisi myös kiinnostusta lähteä testailemaan minkälainen apu backlinkkien hyödyntämisestä olisi blogille, mutta niiden hommaaminen asianmukaisesti on melko työlästä. Laitoin omalle yhteystietosivulle ainakin huikkauksen, jos joku vastaavaa blogia pyörittävä haluaa alkaa vieraskynähommiin.

Haluatko epäreilua kilpailuetua digimarkkinointiisi?

Palkkaa avuksesi yhden miehen digimarkkinointiarmeija, ja jätetään kilpailijasi lähtöviivalle jo heti kättelyssä. Minulta saat asiantuntevaa ja tehokasta apua kaikkiin digimarkkinointisi tarpeisiin. Jos haluat oikeasti toimivaa ja mutkatonta palvelua matalalla kynnyksellä, niin täytä alla oleva tarjouspyyntölomake.

Toteutan palveluni tuntipohjaisesti, joten se ei sisällä yllättäviä aloituskuluja tai pitkää sitoumusta. Maksat vain sovitusti tehdystä työstä.

Palveluni tuntilaskutus on 99 €/ h, johon lisätään arvonlisävero 24 %.

Pyydä tästä tarjous, niin jutellaan lisää! 👇

Markkinointiasiantuntija Vili Partanen

Ota yhteyttä!

Vili Partanen
info@vilipartanen.fi