Hakukonemainonta (SEA) Tampere

Mitä on hakukonemainonta?

Hakukonemainonta on digitaalista mainontaa, jossa mainostajat maksavat hakukoneille (kuten Google) mainosten näyttämisestä hakutulosten yhteydessä. Mainokset näkyvät useimmiten hakutulosten yläpuolella tai sivun oikeassa reunassa. Käyttäjät tekevät hakuja käyttäen avainsanoja ja hakulausekkeita, ja mainostajat maksavat hakukoneille, jotta saavat näyttää mainoksia hakusanojen yhteydessä, jotka liittyvät mainostajan tarjoamiin tuotteisiin tai palveluihin. Tämä tarjoaa mainostajille mahdollisuuden tavoittaa kohderyhmänsä hakutulosten yhteydessä ja auttaa lisäämään myyntiä tai lisäämään oikeanlaisia verkkosivuston kävijöitä.

Google Ads hakusanamainos
Tältä näyttää tyypillinen Google Ads -hakusanamainos, sen tunnistaa lihavoidusta ”Sponsoroitu”-tekstistä.

Miksi hakukonemainonta on tärkeää?

Hakukonemainonta on tärkeää, koska se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tavoittaa potentiaaliset asiakkaat juuri oikealla hetkellä, eli kun asiakas etsii tarjoamiasi palveluita. Hakukonemainonnassa mainostajat saavat suuren edun kuluttajan hakuintentiosta. Hakukonemainonta mahdollistaa yrityksille tilaisuuden näkyä hakutulosten yhteydessä ja houkutella potentiaalisia asiakkaita sivustolle. Maksetulla hakusanamainonnalla pystyy myös vähän paikkaamaan sivun heikkoa orgaanista näkyvyyttä, mutta se myös tukee hyvin optimoitua sivua.

Kuinka aloittaa hakukonemainonta (Google Ads)?

  1. Määritä tavoitteesi ja budjettisi hakusanamainonnalle. On tärkeää tietää, mikä on mainonnan tavoite ja paljonko olet valmis siihen sijoittamaan, myös kannattavuuden laskemista varten. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan ja rajamaan hakukampanjoitasi.
  2. Valitse oikeat avainsanat. Aloita valitsemalla avainsanat, jotka ovat olennaisia ​​liiketoiminnallesi ja jotka ovat relevantteja kohderyhmällesi. Voit käyttää hakukoneen avainsanatyökaluja, kuten Google Ads Keyword Planner, avainsanojen ideoimiseen, tai tehdä perinpohjaisen avainsanatutkimuksen.
  3. Luo kampanja, mainosryhmät ja mainokset. Mainostekstit tulisi suunnitella niin, että ne kertovat selkeästi mitä yrityksesi tarjoaa, mutta myös houkuttavat klikkaamaan.
  4. Aseta budjetti. Kun olet määritellyt tavoitteesi ja valinnut avainsanat, voit asettaa budjetin mainosryhmille. Voit valita esimerkiksi konversio-, tai klikkausperusteisen budjetin, jolloin maksat ainoastaan tavoitteesi toteutumisesta tai maksat tietyn summan jokaisesta klikkauksesta (CPC).
  5. Seuraa ja optimoi mainoksiasi. Kun olet luonut mainoksesi ja käynnistänyt kampanjan, työ vasta alkaa. Google Ads on parhaimmillaan pitkässä juoksussa, joka vaatii tulosten seuraamista ja kampanjan optimointia matkan varrella.

Haluatko epäreilua kilpailuetua digimarkkinointiisi?

Palkkaa avuksesi yhden miehen digimarkkinointiarmeija, ja jätetään kilpailijasi lähtöviivalle jo heti kättelyssä. Minulta saat asiantuntevaa ja tehokasta apua kaikkiin digimarkkinointisi tarpeisiin. Jos haluat oikeasti toimivaa ja mutkatonta palvelua matalalla kynnyksellä, niin täytä alla oleva tarjouspyyntölomake.

Toteutan palveluni tuntipohjaisesti, joten se ei sisällä yllättäviä aloituskuluja tai pitkää sitoumusta. Maksat vain sovitusti tehdystä työstä.

Palveluni tuntilaskutus on 99 €/ h, johon lisätään arvonlisävero 24 %.

Pyydä tästä tarjous, niin jutellaan lisää! 👇

Markkinointiasiantuntija Vili Partanen

Ota yhteyttä!

Vili Partanen
info@vilipartanen.fi